Избрани Новини

Откриха паметна плоча на Апостола в Крупник

Барелефната плоча е дело на майстор от Кюстендил

Дългогодишната мечта на крупничани да имат паметник на Васил Левски се осъществи навръх 182 години от рождението му, информират от Община Симитли. Вчера с тържествена церемония кметът на общината Апостол Апостолов и кметът на Крупник Иванка Чакалска  откриха барелефна плоча на Апостола на улица „Васил Левски“ в Крупник.
Жителите на тази улица са едни от най-задружните в селото. Правят зимен празник на 19 февруари. На един от тези празници се ражда идеята за направа на паметник на Васил Левски.
Барелефната плоча е дело на майстор от Кюстендил, а крупничани заедно с кмета Иванка Чакалска избрали мястото и монтирали. Направен беше и водосвет от свещеник.
Естествено, не мина и без стихове за Левски, рецитирани от ученик от улица „Васил Левски“.
„Днес сме се събрали не само да сведем глави пред подвига на Левски, но и да потвърдим неговите думи „Дела трябват, а не думи“, каза кметът Чакалска, като благодари на всички жители на улицата, че със средства и труд реализирали отдавнашната идея. Пожела им здраве и все така да бъдат задружни и да следват заветите на Апостола.
След това заедно с кмета на общината Апостол Апостолов и зам.кмета Евгения Георгиева положиха венец и цветя на новия барелеф.
Накрая церемонията завърши с песента за Левски на певицата Павлина Теова, която е родом от Крупник.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)