Палатков лагер за кюстендилски деца се проведе в Симитли - blagoevgrad.utre.bg

Палатков лагер за кюстендилски деца се проведе в Симитли

19 юли 2019, 15:16 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Симитли

Инициативата е на Българския червен кръст в Кюстендил

Една седмица деца живяха при полеви условия в Симитли, съобщиха от Общината. Избиране на място за подслон, оборудване на землянки с подръчни материали, добиване и разпалване на огън, определяне на посоките на света с подръчни средства и ориентиране по карта. Това научиха в традиционния палатков лагер за деца в неравностойно положение, който се провежда в Симитли.
Военнослужещи от Трети механизиран батальон - Благоевград от състава на Бригадно командване за трета поредна година изградиха на Учебен полигон „Симитли” полеви лагер за деца в неравностойно положение по инициатива на Българския червен кръст в Кюстендил. На площада в Симитли децата показаха пред връстниците си от училището новоусвоените знания, умения и компетенции, придобити чрез занятията им по време на престоя им.
Всички активно се включиха, като показаха как трябва да се прави сърдечен масаж и как да се погрижиш за човек в нужда.
Симитли се оказва най-подходящият гостоприемник за благородната инициатива на БЧК- Кюстендил. Доброто дело и партньорство на Община Симитли е високо оценено от инициаторите на учението на БЧК - Кюстендил.
Децата получиха и подаръци от общината, за да си спомнят за прекрасните дни.
Освен това община Симитли съдейства, за да посетят басейна при стадиона, както и и рафтинг клуба, където имали незабравими емоции.
Деца от Кюстендил вече няколко дни живеят на палатки в Симитли и прекарват едно незабравимо лято. Както миналата година, така и тази те са много активни в организираните курсове и забавления, подготвени от обучителите от БЧК. Обучението е с образователна цел и дава на всички основни умения в това как да помогнеш на човек и да спасиш нечий живот.
Превърналият се вече в традиционен палатков лагер за деца в неравностойно положение се провежда в Симитли по инициатива на Български червен кръст - Кюстендил за трета поредна година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета