Гено Увардов от Пловдив грабна Купата на кмета и златния медал на Мечия крос - blagoevgrad.utre.bg

Гено Увардов от Пловдив грабна Купата на кмета и златния медал на Мечия крос

20 юли 2019, 16:15 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

 • Снимка:
  Община Белица

Стана шампион за четвърти път

Днес бе даден стартът на четвъртото издание на Националния крос по планинско бягане „Мечи крос" - Белица.
Гост на събитието бе Стоян Делчев, олимпийски шампион на висилка и бронзов медалист в многобоя от Игрите в Москва през 1980 г., европейски шампион на висилка от 1977 г. и абсолютен европейски шампион от 1979 г. Избран е за гимнастик №1 на България на 20-ти век. Стоян Делчев е автор на прелитане над висилката, което носи неговото име салто "Делчев“. Олимпийският шампион даде старта на Мечия крос точно в 10.30 ч. Спортното събитие откриха кметът на община Белица Радослав Ревански и Станимир Симеонов - журналист, спортен коментатор, радетел на българския спорт, председател на сдружение „Пловдив бяга”.
Победители в планинския крос по бягане на 12,7 км мъже са Гено Увардов от Пловдив с време 56.00.20 мин., който за четвърта поредна година грабна Купата на кмета и златния медал. Сребърния медал за второ място с време – 1ч. 07 мин. и 27 сек. грабна Георги Тодоров Василев  от Белица. Третото място и бронзов медал взе Димитър Мавродиев за време от 1 ч.15 мин. и 37 сек.
Победители на 12,7 км в категория "Жени": Купата на кмета и златен медал грабна доц.Малина Иванова от София за време от 1 ч.19 мин. и 04 сек. Второто място отиде при Ивана Мраценкова от Белица за време 1 ч. 45 мин. и 36 сек.
На дистанция 4 км момчета първото място за време от 18 мин.и 42 сек. отиде в ръцете на Салих Ахмед Црънгалов от Белица, който грабна Купата на кмета и златния медал. На второ място със сребърен медал се класира Асан Емин Атипов за време от 15 мин. и 49 сек. Мустафа Емин Атипов се класира на трето място за време от 20 мин.и 47 сек. и бе награден с бронзов медал.
На дистанция 4 км момичета Купата на кмета и златен медал отидоха в ръцете на Цветелина Радославова Тодорова от Белица за време от 31 мин.и 37 сек. Второ място и сребърен медал получи Джемиле Салих Козларева от Белица за 32 мин. и 06 сек. Кристина Димитрова Мавродиева взе третото място и сребърния медал за време от 32 мин. 13 сек.
Най-малкият участник Александър Николов Чорбаджиев на 6 години, Ахмед Ревански и Сабри Кьосов от Белица получиха специалните награди на Фондация „Четири лапи“ – раници и термо чаши с логото на фондацията и парфюмерийни комплекти от REFAN.
Както всяка година, Фондация „Четири лапи“ и REFAN България осигуриха многобройни запомнящи се подаръци за всичките 80 участници в спортното състезание, което се превърна в традиция и всяка година привлича все повече и повече любители на планинското бягане.
Кметът на община Белица Радослав Ревански благодари на всички участници в Мечия крос. На всички организатори от Фондация „Четили лапи“, на Сдружение „Пловдив бяга” и на организаторите от Община Белица и читалището за отличната организация при провеждане на състезанието. Специален поздрав от участниците в „Мечи крос“ - Белица получи и здравният работник Джени Драскова, която през цялото време се грижеше за здравето на състезателите.
"Да спортуваме за здраве в ЕДЕН дестинация Белица" е мотото на националния крос по планинско бягане „Мечи крос”, който се провежда всяка година под патронажа на кмета на община Белица Радослав Ревански., Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга”,  Международната организация за защита правата на животните „Четири лапи“ и читалище „Георги Тодоров-1885“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета