В Белица подготвят празника "С любов и вяра в общите ценности” - blagoevgrad.utre.bg

В Белица подготвят празника "С любов и вяра в общите ценности”

22 юли 2019, 10:50 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Белица

    Ще се проведе на 7 септември

Ще се изяват фолклорни състави и изпълнители от България и чужбина

Третото издание на празника „С любов и вяра в общите ценности” ще се проведе на 7.09.2019 г. /събота/ под пaтронажа на кмета на Община Белица Радослав Ревански. Празникът се посвещава на 50 години от създаването на град Белица.
Целта е да се даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от България и различни държави, които ще покажат богатството на своя фолклор; да се съхрани и популяризира българското народно творчество и да се покаже неговото достойно място сред другите народи. Да се представи и популяризира моделът на мирно съжителство на етнически и религиозно разнообразни общности, който да се мултиплицира на национално и световно ниво. Да се стимулира българския туризъм като икономическа дейност, в който основно място заемат хората. Да се насърчи предприемаческият дух в развитието на туризма в Природният феномен – Белица.

Организаторите подсигуряват на всички участници в културната програма храна.
Организационният комитет си запазва правото да фотографира, филмира, записва изпълненията на участниците с цел създаване на архив и реклама на празника, без да плаща права и обезщетения.
Организаторите осигуряват за всички състави плакет и грамота за участие.
В деня на събитието Фондация „Четири лапи” осигурява безплатно посещение на Парка за мечки край Белица за всички участници в дневната програма.
Участниците в празника си осигуряват сами музикалния съпровод и имат право на изява на сцената в рамките на 15 мин.
Всички разходи по пътуването и престоя в Белица са за сметка на участниците.

Вече има направени заявки за участие на самодейни-творчески колективи от чужбина - един от Молдова, четири  състава от Северна Македония, както и много състави от България.
Дефилето на всички участници в дневната програма е в 13.00 ч. от автогарата /ул.„Димо Хаджидимов“ - „Владимир Поптомов“ до централната сцена, разположена в центъра на града.
Дефилиращите състави трябва да са облечени в автентични костюми и да носят плакат, с който да се представят.
Да се чувстват поканени фолклорни ансамбли, детско-юношески и младежки фолклорни групи, индивидуални изпълнители и състави с фолклорна програма, стари градски песни и от българската естрада
Заявките за участие в културната програма изпращайте до 20 август 2019 г. на адрес п.к.2780,  Белица, ул. "Владимир Поптомов" № 95, читалище “Георги Тодоров 1885” или на е-mail: maiazvetan@abv.bg
До 29 август ще бъде изготвена програмата за деня на https://obshtinabelitsa.com/

Ще се състои и изложение на екопродукти /билки, гъби, сладка от горски плодове, пчелен и горски мед/, селскостопанска продукция /различни по вид боб, кромид-лук , картофи, всичко от нивата/, продукти от мляко /сирена, извара, кашкавал, масло, месо и др./, местни занаяти в областта на тъкачеството, плетачеството, българското везмо, сувенири от местния бит, традиции и история.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета