Кметът на Благоевград откри шест нови улици в IV микрорайон - blagoevgrad.utre.bg

Кметът на Благоевград откри шест нови улици в IV микрорайон

22 юли 2019, 16:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Беше отслужен водосвет за здраве

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри шест новизградени улици в IV микрорайон.
На церемонията присъстваха евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков, народният представител Даниела Савеклиева, заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общинския съвет Радослав Таков, общественият посредник доц. д-р Валентин Василев, заместник-кметовете на Благоевград, жители на кв.„Освобождение“ .
„Това е един от най-тежките, най-трудните и най-чакани проекти. Преди да стартираме дейностите, група граждани, обединени в инициативен комитет, идваха през месец и питаха кога ще бъде благоустроен кварталът. Сега самият квартал придоби европейски облик. Изградихме улици, подпорни стени. Тук е мястото да обявя един неофициален конкурс за изрисуване на подпорната стена на ул.„Славянска“, каза кметът д-р Атанас Камбитов. По време на церемонията беше отслужен и водосвет за здраве.
В рамките на реализирането на обекта бяха рехабилитирани и реконструирани улиците „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“. Бяха изградени шест подпорни стени, които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили и пешеходци. Изградени бяха нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха общо 38 паркоместа. В рамките на проекта беше засадена нова растителност. В квартала са поставени нови пейки, кошчета и кашпи.
Обектът е част от проект „Благоустрояване на градската среда“, чрез който беше ремонтиран пл.„Георги Измирлиев“, улица „Марица“, бяха изградени и велоалеи, свързващи основни улици и булеварди в Благоевград.
Общата стойност на проект „Благоустрояване на градската среда“ е 12 921 190,60 лв.
Преди официалното откриване на обекта бе проведена и заключителна пресконференция по проекта.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета