Избрани Новини

Детската полицейска школа в Банско приключи успешно

В заниманията взеха участие над 50 деца

Детската полицейска школа част от общинската лятна програма приключи успешно.

Тази година детската полицейска школа бе разделена на два етапа, като първият етап приключи на 26 юни с децата от детските градини, подготвителните групи и първи клас. Вторият етап се проведе през месец юли с децата от 2-и до 7-и клас на училищата ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” - село Места, ОУ "Свети Климент Охридски" - Добринище, СУ "Неофит Рилски" - Банско и Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” - Банско.
В заниманията взеха участие над 50 деца, които редовно и с голям интерес посещаваха курса. Организираните спортни игри са близки до дейността на служителите от полицията като стрелба с пистолет, изземване на веществени доказателства, залавяне на извършители на престъпления и др.
Децата посетиха и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, където разгледаха цялостното оборудване на пожарните коли и се запознаха с основните дейности на пожарникарите.
Школата се проведе със служители от Районното управление – Банско, инспектор Катя Чакърова и младши полицейските инспектори Петък Ергин и Ангел Юруков.
На всички деца бяха раздадени грамоти за участие от името на кмета на Община Банско Георги Икономов и началника на РУ - Банско главен инспектор Иван Попов.
Всички участници получиха и още един подарък за спомен - фланелки с надпис „Детска полицейска школа“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)