Рехабилитират улици в Банско и Добринище - blagoevgrad.utre.bg

Рехабилитират улици в Банско и Добринище

26 юли 2019, 09:06 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Реконструкцията е по Програмата за развитие на селските райони на ДФ "Земеделие"

С официални церемонии започнаха реконструкции на улици в Банско и Добринище по Програмата  за развитие на селските райони на ДФ "Земеделие". Проектът включва улиците „Цар Симеон”, „България” и „Глазне” в Банско и ул.„Георги Темелков” в Добринище. Специален гост на събитието бе директорът на Областна дирекция Държавен фонд „Земеделие” Благоевград Светлана Сотирова, която прочете поздравителен адрес от Васил Грудев,  изпълнителен директор на ДФ"Земеделие". Тя отбеляза, че събитието е поредното доказателство за напредъка на българските общини в усвояването на средства по Програмата за развитие на селските райони и е повод за удовлетворение от съвместната работа по проекта, дело на община Банско и ДФ "Земеделие".
Преди да направи първата копка, кметът Георги Икономов благодари за отпуснатата безвъзмездна финансова помощ и за успешното партньорство на двете институции, дало възможност да се подобри съществуващата инфраструктура и качеството на предлаганите услуги в източната част на Банско. По думите му, това начинание ще даде възможност за по-добри условия за живот и по-лесен достъп до туристическата зона на Банско.
Веднага след първата копка в Банско, и в Добринище бе дадено началото на реконструкцията на една от най-важните улици в града, ул.„Георги Темелков”. Кметът Китан Галчев благодари за оказаната възможност да повиши стандарта и удобството на жителите в града и обеща ремонтът да завърши в най-кратки срокове.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета