В Сандански стартира превантивна кампания за велосипедистите - blagoevgrad.utre.bg

В Сандански стартира превантивна кампания за велосипедистите

29 юли 2019, 09:21 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

    Кампанията започва днес

Ще се съставят предупредителни протоколи и актове на нарушителите

В сезона на летните ваканции и отпуските всекидневно между играещите деца, хората, излезли на разходка и седящите на пейките преминават велосипедисти с висока скорост, което създава предпоставки за инциденти.
С цел информиране на гражданите за въведените още през 2016 година забрани /Заповед №АПИОЧР-61 от 23.06.2016г./, съгласно разпоредбите на Закона за движение по пътищата и Наредбата за опазване на обществения ред, обществената чистота и спокойствието на гражданите на Община Сандански, от днес Общинският инспекторат, съвместно с Районно управление и Дирекция „Социално подпомагане”, стартира превантивна кампания за ограничаване бързодвижещите се велосипедисти по пешеходната ул."Македония" и пл.„България“. Това се налага поради многократно подавани сигнали от граждани.
Мярката има за цел да предпази пешеходците, както и самите велосипедисти. Служители на звено „Общински инспекторат“, полицията и социалните служби в града ще спират и предупреждават колоездачите за въведената забрана.
Съгласно Заповед №АПИОЧР-99 от 26.07.2019 г. служителите имат правомощия да съставят предупредителни протоколи и актове на нарушителите, създаващи предпоставки за инциденти.
Община Сандански призовава гражданите за спазване на въведените правила с цел недопускане на евентуални инциденти.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета