Откриват най-голямата математическа олимпиада за студенти в света - blagoevgrad.utre.bg

Откриват най-голямата математическа олимпиада за студенти в света

29 юли 2019, 09:57 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    sio.bg

За дванадесети пореден път АУБ е домакин

За дванадесети пореден път Американският университет в България (АУБ) е домакин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света. Това е двадесет и шестото издание на надпреварата, в която взимат участие представители от всички континенти. Математическата олимпиада за студенти ще се проведе от 28 юли до 3 август, а официалното откриване е днес от 10:00 часа в театралната зала „Карл Джераси“ в Студентски център „Америка за България“, университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБ.  Събитието се организира от University College London в сътрудничество с АУБ.
Тази година в математическата олимпиада за студенти се включват над 400 участници от цял свят, представители на над 180 университета от 65 страни, сред които САЩ, Франция, Германия, Китай, Бразилия, Русия, Индонезия, Гърция, Коста Рика и много други. Повече от 100 награди очакват най-добре представилите се участници. Част от тях са осигурени от Wolfram Research, Springer, Maple Soft, Princeton University Press и Jane Street.
В състезанието могат да се включат изявени студенти от първи до четвърти курс на възраст до 23 години. Конкурсните задачи са от областите алгебра, математически анализ, геометрия и комбинаторика. Олимпиадата ще се проведе в два кръга, като задачите ще бъдат определени непосредствено преди началото й. Работният език е английски.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета