Избрани Новини

Община Благоевград приема заявления за включване в механизма за лична помощ

Той е разработен в подкрепа на хора с увреждания

Oбщинa Благоевград пpиeма зaявлeния зa вĸлючвaнe в мexaнизмa зa личнa пoмoщ.

Той е разработен в подкрепа на хора с увреждания.

Ползватели на услугата могат да бъдат хора с увреждане, на които е изготвена индивидуална оценка на потребностите и е издадено направление с определен брой часове за лична помощ от Дирекция „Социално подпомагане“.

Документи за включване могат да бъдат подавани по настоящ адрес на лицето с увреждане. Те се приемат в деловодството на Община Благоевград.

Комплектът следва да съдържа:

- заявление-декларация за включване в механизма за лична помощ, като в случай, че то се подава от трето лице, трябва да има приложено пълномощно.

- направление, издадено от Дирекция „Социално подпомагане“, с определения брой часове за лична помощ

- документ за самоличност.

Необходимите документи за кандидат-асистентите са заявление-декларация за кандидатстване, автобиография, документ за самоличност.

Личен асистент може да бъде всеки, който не е поставен под запрещение и не е осъждан. В случай, че лицето с увреждания не е посочило асистент, Община Благоевград може да окaже съдействие за намиране на подходящо лице от списък за кандидатите за асистенти. Предоставянето на лична помощ ще започне от 1 септември т.г, като заявления за включване в механизма ще се приемат и след тази дата.

Допълнителни разяснения могат да бъдат получени на телефони 073/884460, 0897015984.

Необходимите формуляри може да се намерят в сайта на Община Благоевград в секция „Социални дейности“ → „Механизъм лична помощ“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов