Избрани Новини

Голямо количество от веществото "антикор“ откриха в петролна база в Разлог с отнет лиценз

Операцията е извършена от служители на ОДМВР-Благоевград и Кюстендил с представители на Агенция "Митници“

Голямо количество от веществото „антикор“ е открито в петролна база в Разлог с отнет лиценз.   Операцията е осъществена от служители на ОДМВР-Благоевград и Кюстендил, съвместно с представители на Агенция „Митници“.
Операцията по противодействие на производството, съхранението, търговията и разпространението на акцизни стоки е проведена на 26 и 27 юли т.г. Действията са осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Благоевград, колегите им от ОДМВР-Кюстендил и служители на Агенция „Митници“. В хода им е извършена проверка в петролна база в Разлог, която е с отнет лиценз съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. При инспекцията е установено, че натоварена автоцистерна напуска границите на базата. Веднага са предприети действия за спирането на цистерната. От водача – 39-годишен гръцки гражданин, са изискани и са предоставени придружаващи товара документи, като от прегледа им става ясно, че цистерната превозва около 30 000 литра течно вещество – „антикор“.  В рамките на продължилата проверка в различни стационарни цистерни е установено наличието на смес от няколко течни съставки, която чрез инсталация, намираща се в базата, е натоварена на проверената автоцистерна.
Шофьорът и още две лица, установени на място, са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)