Изводите в мониторинга на ИПБ за АМ "Струма“ са некоректни и силно преувеличени - blagoevgrad.utre.bg

Изводите в мониторинга на ИПБ за АМ "Струма“ са некоректни и силно преувеличени

31 юли 2019, 09:40 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    АПИ

Пътната сигнализация в участъка между 16-ти и 17-ти километър е съгласно утвърдения план

Пътната сигнализация в участъка между 16-ти и 17-ти километър на АМ „Струма“ е съгласно утвърдения план за организация на движението. За отсечката от км 0 до км 19 на АМ „Струма“ /бившата АМ „Люлин“/ има издадено разрешение за ползване от 2011 г. и монтираните пътни знаци са съгласно утвърдения план. Участъкът е приет от приемателна комисия с Акт 16. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания на медии за разпространена вчера от Института за пътна безопасност информация за извършен от тях мониторинг на пътя. Изнесените данни са некоректни и силно преувеличени.

Отсечката след пътен възел „Даскалово“ е с характеристики на магистрала, но поради това, че все още не са приключили отчуждителни процедури, е автомобилен път, част от път I-1 /Е79/. Скоростта в този участък ще може да бъде променена след като приключат отчуждителните процедури и трасето има статут на автомагистрала.

Скоростта на движение в района на 88-ти километър на АМ „Струма“ е намалена до 90 км/ч. за повишаване безопасността на движение. Екипите на АПИ извършват постоянен мониторинг на участъците и се предприемат действия за възлагане на нужните дейности по гаранционното обслужване на трасето. Констатираните дефекти ще бъдат изпълнени за сметка на изпълнителя. Това ще бъде извършено в края на септември, за да не се затруднява интензивният трафик по автомагистралата в момента.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета