Избрани Новини

Световноизвестният артист Bosoletti рисува стихотворението "Вяра" на Вапцаров /снимки/

Създадена е на гърба на къщата музей "Н.Й.Вапцаров" на ул."Ангел Кънчев" 37 в София

Поезията на великия ни поет Вапцаров оживява благодарение на четката на световноизвестния артист Bosoletti. Какво ще кажете за една сива градска стена, на която са вдъхнати живот, чувства, история и плам? Да, Bosoletti успя да го направи и по този начин създаде един шедьовър с трансформиращи щрихи на свободното улично изкуство, на който можем само да се възхищаваме.
Вапцаров е поет, който ще живее вечно в съзнанието на българския народ и който ще бъде запомнен с честното си перо, непримиримия дух и неутолимата жажда за живот и социална справедливост. А защо не и истинска любов? Днес в душата на София имаме възможност да се насладим на поетичната стена "Вяра" на Bosoletti, вдъхновена от поета ни. Създадена на гърба на къщата музей "Н.Й.Вапцаров" на ул."Ангел Кънчев" 37, монохроматичната рисунка превръща неугледната музейна стена в шедьовър на изкуството. Инициатор на промяната е уредникът на къщата-музей Катя Зографова.
Инициативата е поета от URBAN CREATURES, чиито мащабни артистични проекти от години подобряват, разкрасяват и обогатяват вида на много градове из целия свят. Bosoletti не е случаен артист, той е точният художник за тази творба. Идеален кандидат го прави задълбоченият му прочит на Вапцаровата поезия и позитивните чувства, които изпитва към нея. Аржентинският художник споделя, че стихотворенията, които са го пленили, са "Прощално" и "Вяра", а Вапцаров вижда като един смел мъж и творец. За изобразената фигура разказва, че композира в себе си Живота, Поезията, младата любима на поета и хората, с които той се отъждествява - една извисена светлост насред хаотичната заобикаляща среда. Вечният копнеж и идеал срещу ежедневното "всичко". /Източник на информация: Web Stage/



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)