Избрани Новини

Знамето на Банско се развя на връх Гранд Сасо в Италия

Никола Калистрин участва в Световно първенство за младежи по Skyruning

От 2 до 4 август се проведе Световното първенство за младежи по Skyruning в Италия. Банскалията Никола Калистрин се представи блестящо, с време 39.45 минути, което го нареди на престижното седмо място от общо 50 участника. Той е един от тримата български състезатели в дисциплината „Вертикален километър” наред с Радостина Балова от Златица и Ахмед Ахмед от Цар Калоян, като Калистрин е с най-добър резултат.
Състезанието се проведе в района на курортното село Фонте Черето, в подножието на планината Гранд Сасо.
В телефонен разговор след финала Ники сподели впечатленията си:
"Трасето беше много хубаво, дълго 3.5 км със 1000 м денивелация. Пътеката позволяваше висока скорост на движение, доста по-лесна от тази към Кутело и Вихрен. Времето в началото беше слънчево и много горещо, но към края, когато стартирахме с Ахмед, рязко се промени.
Валя дъжд и излезе вятър, но това разхлади обстановката и даде възможност за по-добро бягане."
Във втората дисциплина – „SkyRace”, 22 км с 2200 метра денивелация, при отлични метеорологични условия взеха участие само Радостина Балова, която се класира девета и Ахмед Ахмед с тридесет и четвърто място, а рекордът на трасето постави Испания с време 34.50 мин.
Никола Калистрин с гордост развя флага на Банско, подарен му лично от кмета на общината Георги Икономов дни преди заминаването за Италия.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)