Избрани Новини

Два проекта стартира Община Кресна

Прави и трети заедно с Община Симитли

Община Кресна започва до броени дни изпълнението на два важни проекта. Първият е за построяването на мултифункционално спортно игрище. Стойността на строително-монтажните работи е 97 789 лева. Има избран изпълнител, който трябва да приключи обекта за един месец. Спортният терен ще бъде изграден до градския стадион, на който играе срещите си местния футболен отбор "Перун". 

Стартира и ремонтът на обществената трапезария в Кресна. Средствата са осигурени от Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. С вложените 30 000 лева ще се създадат съвременни условия за по-добро обслужване на потребителите на Домашния социален патронаж и на обществената трапезария.   

Община Кресна ще реализира и съвместен проект с община Симитли - „Създаване на модел за патронажна грижа в общините Симитли и Кресна”.

"За нашата община са отпуснати 58 000 лева. Ще се подобри качеството на живот и възможностите за социално включване на хора с увреждания и възрастните хора в общината чрез осигуряване на комплекс от социално-здравни услуги в домашна среда, като се изгради подходящ материален и кадрови капацитет за предоставянето им", коментира кметът на Кресна Николай Георгиев. Общата продължителност на проекта е 15 месеца, 16 потребители от различни населени места в община Кресна ще са ползватели на услугата, съобщава kmeta.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)