Избрани Новини

Обявиха конкурс за 50 вакантни войнишки длъжности за гвардейци

Има и 9 длъжности за "младши шофьор“

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за заемане на 60 вакантни войнишки длъжности в Националната гвардейска част (НГЧ) в София. Обявени са 50 вакантни длъжности за „гвардеец“, както и 9 длъжности за „младши шофьор“.
Кандидатите за приемане на военна служба в състава на НГЧ трябва да подадат заявление до нейния командир и необходимите документи до 25 септември 2019 г. чрез структурите на Централното военно окръжие по постоянния си адрес на местоживеене.
Конкурсът ще се проведе на 23 и 24 октомври 2019 г. в НГЧ (в София, бул.„Асен Йорданов“ №2). Той включва измерване на антропометричните данни на кандидатите за гвардейци, към които има допълнително изискване да са с ръст 175 см - 185 см, изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване. Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м) и издръжливост (крос 1000 м). Тестът за обща култура включва 100 въпроса.
Условията, на които трябва да отговарят кандидатите и необходимите документи са посочени в обявата за конкурса, публикувана в интернет страницата на Министерството на отбраната тук.
Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация по време на информационните борси в рамките на кампанията „Бъди войник“ и на единния национален телефон: 0700 20 407.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)