Арестуваха убиеца на възрастния поклонник - blagoevgrad.utre.bg

Арестуваха убиеца на възрастния поклонник

06 август 2019, 11:32 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР, архив

    Имало е свидетели на убийството

Коста Янков беше открит мъртъв край пътя между селата Дрен и Долна Диканя

Голям брой свидетели не са направили нищо, за да спасят Коста Янков, който беше зверски убит по време на поход към Рилския манастир, съобщи прокурорът по делото, информира Нова ТВ.
Коста Янков беше открит мъртъв край пътя между селата Дрен и Долна Диканя. За престъплението е задържан мъж на 46 г. По данни на прокуратурата във фаталната нощ на 26 юли заради влошеното си зрение Коста Янков объркал пътя и вместо в черквата влязъл в частна вила. Малко по-късно там много пиян се прибрал предполагаемият извършител и пребил до смърт възрастния човек.
Заподозреният се намира в Хърватия, където бил задържан при влизане в страната. Очаква се той да бъде екстрадиран.
„По нещастно стечение на обстоятелствата Коста е влязъл в дома на извършителя на убийството, вместо в храма, намиращ се в центъра на с.Дрен”, обясни прокурорът Николай Цветков.
Намереният възрастен мъж, участвал в поклонническо шествие, е бил жестоко бит и душен
Цветков разясни още, че от свидетелски разкази е станало ясно, че собственикът на къщата е бил пиян. Той не е дал възможност на Коста Янков да му даде обяснения защо и как се е отзовал в дома му. Свидетели на убийството са станали близки на 46-годишния мъж.
„Негов съсед му е помогнал да изнесат тялото до пътя, където е изоставено. Обвиненият е имал криминална регистрация за образуване на лека телесна повреда. Установено е, че след употреба на олкохол лицето става агресивно”, обобщи Николай Цветков.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета