Избрани Новини

Фолклор, джаз и изкуство заливат Банско

Вижте с какво домакините ще занимават гостите на фестивалния град

До края на 22-то издание на международния джаз фестивал в Банско, следобедите в планинското градче ще бъдат разнообразявани с демонстрации на възраждащи се местни обичаи като предене, изработка на сувенири от тъкани и тъкане на разбой. Активностите са част от Културните вечери „Традиции и изкуство”, които цяло лято привличат любопитните туристи пред Посетителския информационен център. Отново там от 17 до 22 ч. добре познатите на банскалии „Айрън Брадърс” организират ковашко шоу, с което нагледно ще представят пред желаещите тънкостите в ковашкото изкуство и ще потвърдят сентенцията, че желязото се кове, докато е горещо.
Пред Посетителския информационен център днес започва демонстрация на дърворезба на фона на музикалните изпълнения на фолклорната група при Читалище „Светлина”- с.Кремен.
На 7.08 (сряда) ще се плетат шушони и ще бъде разкрита тайната на българската бродерия под съпровода на женската фолклорна група „Извор” - Банско.
На 8.08 (четвъртък) отново ще има майсторска дърворезба в компанията на момчетата от фолклорна група „Банска младост”.
На 9.08 (петък) ще се бродират сувенирни топки, отново допълнено с изпълненията на  фолклорна група „Банска младост.
На 10.08 (събота) в музей „Веляновата къща" ще има демонстрация по тъкане на резбой под съпровода на „Банските старчета”.
От 9 до 13 август художничката Мариана Стефанова ще ви покани в своя абстрактен свят с изложбата си „Доза изкуство”, разположена във фоайето на Посетителския информационен център.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)