Горски стражар хванаха в кражба на дървесина, докато е в болнични - blagoevgrad.utre.bg

Горски стражар хванаха в кражба на дървесина, докато е в болнични

07 август 2019, 15:13 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МВР, архив

През 2017 г. е дисциплинарно уволнен за злоупотреба с доверието на работодателя

Товарен автомобил ЗИЛ 131 без регистрационни номера, незаконно превозващ 10 куб.метра широколистни дърва за огрев и управляван от горски служител в „ДГС Земен” с инициали А.Д., е задържан край с.Ракиловци, община Ковачевци. Нарушението е разкрито преди дни при проверка, извършена от негови колеги от стопанството. Заловеният нарушител е представил фалшив електронен превозен билет, който не отговаря на обема на натоварената дървесина. От представените обяснения от експедитора, посочен в документите, става ясно, че същият не е присъствал на мястото на експедицията и не е издавал билет.
Задържаният камион не е имал разрешително за достъп до горски територии, каквито са изискванията на нормативната уредба. Автомобилът и дървата са иззети и оставени за съхранение в базата за конфискувани вещи и материали в териториалното поделение на ЮЗДП. Уличеният в незаконно транспортиране на  дървесина горски служител е избягал от мястото на нарушението. Потърсено е съдействие от органите на МВР.
Водачът на автомобила е действащ горски стражар на охранителен участък „Дивля” към „ДГС Земен”, който по време на проверката е бил в отпуск по болест. Същият е възстановен на работа с решение на Върховния административен съд от 19.06.2019 г., след като през 2017 г. е дисциплинарно уволнен за злоупотреба с доверието на работодателя и други тежки нарушения на трудовата дисциплина.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета