Как авджиите да ловуват безопасно? - blagoevgrad.utre.bg

Как авджиите да ловуват безопасно?

07 август 2019, 20:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Симитли

    Ловният сезон започва на 10 август

Откриването на ловния сезон събра на среща в Симитли ръководителите на лова

Откриването на ловния сезон на 10 август събра на среща в Симитли ръководителите на лова в Сдружение „ЛРД-Сокол 1911” - Благоевград, съобщиха от Община Симитли.
Срещата беше организирана от сдружението и заради необходимостта от предприемане на спешни мерки за предотвратяване и ограничаване на разпространението на АЧС /Африканска чума по свинете/.
На срещата присъстваха председателят на УС на Сдружение „ЛРД-Сокол 1911” - Благоевград Иван Василев, кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, д-р Костадин Костадинов – представител на БАБХ, инж.Иван Герин – директор на ТП ДГС - Симитли, Кирил Граховски – представител на служба КОС при МВР, както и ловци, избрани за ръководители на лова от дружинките в сдружението.
Присъстващите бяха запознати с най-новата информация по отношение на разпространението на АЧС и необходимите действия за ограничаване на разпространението й, правилата за безопасно ловуване и задълженията на ръководителя на лова и осъществяваните от него функции.
Обърнато беше специално внимание на мерките, предприети от сдружението, ДГС, БАБХ и другите институции по отношение на противодействието на АЧС.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета