Избрани Новини

И тази вечер много джаз ще се лее над Банско

Ще чуем вокaлния квинтет "SPECTRUM”, Сара Джейн Гиоти и "Jamal Thomas Band”

Първа на 8 август на сцената на джаз фестивала в Банско е отново група от България. Вокaлният квинтет „SPECTRUM” ще ни омагьоса с акапелните си изпълнения. Хармония на пет гласа ще ни преведе през всичко най-любимо - джаз, етно, поп, фънк и дори бийтбокс, а умението да подгряват публиката обещава третата вечер в тазгодишното издание на фестивала  да се окаже наистина специална.
Сара Джейн Гиоти идва веднага след тях, директно от Италия. След като завършва джаз пеене в консерваторията „Росини” в град Пезаро, почти не слиза от големите сцени, а в свободното си време аранжира, композира, дирижира хор и на свой ред преподава джаз пеене. Последният й  албум, издаден миналата година, отдава чест на бразилската поп музика и преоткрива стиловете шоро, боса нова и самба.
Фънк от старата школа и още нещо неназовимо, неуловимо и трогващо до дъното на душата, са ни приготвили „Jamal Thomas Band”. Стремейки се към целта да издигнат любовта на власт, те го правят единствено с помощта на поезията и музиката. Първият им студиен албум „ Country Воу” (2018) силно впечатлява критиците, а опцията да го чуем на живо е привилегия, която не бива да се пренебрегва. Изключително тaлантлив, Джамал е световно известен като барабанист, продуцент и композитор на някои от най-чутовните фънк и ритъм енд блус мелодии, а това, че вече пее, го прави истинска музикална звезда, която ще изгрее пред очите ви на сцената в Банско тази вечер.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов