Избрани Новини

Богат урожай! 22 души задържаха при акции в Югозапада

В Гърмен и Дебрен откриха дрога - растения и прахообразна

Вчера от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и служители на Дирекция „Жандармерия“ са проведени специализирани полицейски операции по линия на противодействие на конвенционалната престъпност, съхранението, отглеждането и разпространението на наркотични вещества, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

От полицейските служители е извършена проверка в жилище в с.Дебрен, община Гърмен, при която е намерено около 0,21 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на амфетамин. При извършена проверка на къща в с.Гърмен е намерена около 10,25 грама суха  тревиста маса. В прилежащо към нея дворно място са намерени около 20 броя зелени тревисти растения с общо тегло около 10 килограма, а в барака, намираща се в двора, около 12,53 грама суха тревиста маса, като след направен полеви тест всички са реагирали положително на канабис. В къща в с.Гърмен от полицейските служители са намерени около 2,1 грама суха, тревиста маса и засадено в саксия тревисто растение с тегло около 15 грама, реагиращи положително на канабис, а също и електронна везна. На територията на Благоевград е извършена проверка на жилище, при която са намерени електронна везна и около 20,7 грама суха тревиста маса, реагираща положително на марихуана.

Във връзка с разкриването, пресичането  и документирането на престъпления свързани със стоки, носещи запазени търговски марки и тяхното незаконно разпространение без разрешение на правоносителя им, на територията на гр.Гоце Делчев е извършена проверка на търговски обекти, при която са намерени около 48 броя спортни комплекти, носещи запазена търговска марка, за които е установено, че се съхраняват с цел продажба без разрешение на правопритежателя.      

При проведените специализирани полицейски операции са задържани  22 лица. Работата продължава.   



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов