Богат урожай! 22 души задържаха при акции в Югозапада - blagoevgrad.utre.bg

Богат урожай! 22 души задържаха при акции в Югозапада

08 август 2019, 18:04 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МВР, архив

    Работата продължава.

В Гърмен и Дебрен откриха дрога - растения и прахообразна

Вчера от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и служители на Дирекция „Жандармерия“ са проведени специализирани полицейски операции по линия на противодействие на конвенционалната престъпност, съхранението, отглеждането и разпространението на наркотични вещества, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.

От полицейските служители е извършена проверка в жилище в с.Дебрен, община Гърмен, при която е намерено около 0,21 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на амфетамин. При извършена проверка на къща в с.Гърмен е намерена около 10,25 грама суха  тревиста маса. В прилежащо към нея дворно място са намерени около 20 броя зелени тревисти растения с общо тегло около 10 килограма, а в барака, намираща се в двора, около 12,53 грама суха тревиста маса, като след направен полеви тест всички са реагирали положително на канабис. В къща в с.Гърмен от полицейските служители са намерени около 2,1 грама суха, тревиста маса и засадено в саксия тревисто растение с тегло около 15 грама, реагиращи положително на канабис, а също и електронна везна. На територията на Благоевград е извършена проверка на жилище, при която са намерени електронна везна и около 20,7 грама суха тревиста маса, реагираща положително на марихуана.

Във връзка с разкриването, пресичането  и документирането на престъпления свързани със стоки, носещи запазени търговски марки и тяхното незаконно разпространение без разрешение на правоносителя им, на територията на гр.Гоце Делчев е извършена проверка на търговски обекти, при която са намерени около 48 броя спортни комплекти, носещи запазена търговска марка, за които е установено, че се съхраняват с цел продажба без разрешение на правопритежателя.      

При проведените специализирани полицейски операции са задържани  22 лица. Работата продължава.   Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета