Избрани Новини

В три държави се правят танцовите хореографии за "Пирин Фолк" 2019

Това са Франция, Румъния и България

XXVII-мото издание на уникалния по рода си фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк“ Сандански тази година ще се проведе на 30, 31 август и 1 септември.
За първи път хореографиите са поверени основно на Ансамбъл „Майсторите на танца“ от град Перник. Интересен факт е, че танците за 30-те конкурсни песни се изработват специално и успоредно в три европейски държави: Франция, Румъния и България.
„В момента една част от „Майсторите на танца“ са на турне във Франция, друга в Румъния. Останалата част от нашия ансамбъл имат ангажименти в България. На „Пирин Фолк“ ще вземат участие 20 наши танцьора, разпределени съответно на три групи. Така се получи, че всяка от тези групи се намира в различна държава и в нея изработва хореографиите. В днешното интернет и дигитално общество това не е никакъв проблем“, разказва художественият ръководител Красимир Димитров. „За нас този фестивал е нещо голямо, престижно и стойностно. Чест е да дебютираме на тази сцена и обещаваме красив и емоционален танцов „съпровод“, сътворен в различни точки на Европа“, допълва той.
По традиция хореографиите на участниците в Детски Пирин Фолк на 30 август ще са дело на местните състави „Македонци“ и „Празник“, а на същата дата Николина Чакърдъкова ще се качи на сцената в Летния театър с Неврокопския танцов ансамбъл. Танцова формация „Пролет“ към НЧ „Братя Миладинови – 1914“ Петрич ще подкрепи Илия Луков на 31 август, „Майсторите на танца“ ще танцуват и на Радостина Паньова, Йорданка Варджийска и Райко Кирилов на 1 септември.  
Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim: https://bit.ly/306TaMM



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)