Петъчната джаз вечер в Банско започва с включване от Сърбия - blagoevgrad.utre.bg

Петъчната джаз вечер в Банско започва с включване от Сърбия

09 август 2019, 13:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

    Вечерта закрива Рей Джелато

Младите музиканти от “Jayus Jаn” пристигат в пълен състав

Петъчната джаз вечер започва с включване от Сърбия: младите музиканти от “Jayus Jаn” пристигат в пълен състав - Лазар Петрович (китара), Чедомир Илич (бас), Златко Илич (барабани) и Боян Бойкович (клавиши) плюс мощна духова секция в лицето на Андрия Минчич (алт саксофон), Филип Стипсич (тенор саксофон), Никола Станоевич (тромоон) и Андрей Максимович (тромпет). Гарантирано от тях ще чуем дебютния им албум „Trial Antl Erroror” от 2017 г., но две години по-късно със сиryрност има с какво да ни изненадат.
Следва френско-българската банда „ Меу feat. JCAT”, която впечатли с дебютния си албум „Love Аnd Receive”, излязъл в края на миналата година. Зад текстовете стои Маги Алексиева, Тома Кордоли е на баса, Жан-Шарл Батистела е зад пианото, а Александр Готие - зад барабаните. Надареният с талант саксофонист Димитър Льолев, с който музикантите имат общ проект, ще бъде специaлен гост и в петък.
Вечерта закрива Рей Джелато, който тази година празнува точно четвърт век, откакто събира своите момчета под името „Tne Rey Gelato Giants”. Ha Острова го знаят като „Кръстникът на суинга” и именно това очакваме от него, плюс съвършен микс от джаз и ритъм енд блус, енергично смесени и поднесени със страст. Италианският произход на Рей си личи от километри и сър Джелато няма да изневери на ceбe си и този път пред публиката в Банско. Обещал ни е гарантирано изправяне на крака, не само в бурни аплодисменти, но и в буйни танци.
Не пропускайте!Коментари (2)

Потребител
Boneto
Днеска се очертава да е много силно!
09 август, 15:39 ч.
Потребител
Ивана
Няма как да пропусна тази вечер в Банско. Петък е, време е за купон с хубава музика, а точното място е джаз феста в Банско.
09 август, 13:49 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета