Избрани Новини

Започна изграждането на най-високото виенско колело в България!

Височината на новата придобивка на Сандански ще бъде над два и половина пъти по-висока от сградата на общината

Започна изграждането на най-високото виенско колело в България!
Новата туристическа атракция, разположена в близост до тренировъчното игрище на стадиона, ще бъде ключова за развитието на парк Свети Врач в град Сандански и бъдещите му допълнителни площи и алеи на север. Благодарение на рекордните си размери и красивата гледка, колелото ще се превърне в поредната причина туристите да посещават слънчевия ни град.
С диаметър от 30 метра, височината на новата придобивка на Сандански ще бъде над два и половина пъти по-висока от сградата на общината. Кабинките на колелото ще бъдат климатизирани (подобно на “Окото на Лондон”) и това ще му позволи да работи целогодишно. Така посетителите ще имат невиждана досега гледка на града, парка и Пирин планина през всички сезони.
Терените около колелото предстои да се развиват. Ще се изгради път до новата алея на парк Свети Врач, която пък на свой ред ще води до новите площи на парка на север от стадиона. Към зоната ще се направят и нови паркоместа. Всичко това ще бъде съобразено със спортуващите в тази зона. В бъдеще ще се добавят и още много нови зелени площи, с които ще се разшири парка.
Инвестицията е частна, но терена остава общински, отдаден под наем. Община Сандански съдейства за нейното осъществяване и е сигурна, че ще предизвика огромен интерес, превръщайки се в едно от любимите места за туристите и гордост за всички санданчани.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)