Избрани Новини

Празник в навечерието на празника на Симитли

Градът навършва половин век

Голям празник има градът точно в навечерието на празника на град Симитли. Град Симитли навършва 50 години. По повод юбилея на града ще удостояват всички кметове на Симитли със звание, ще се направи и голяма кукерска изложба. Празникът в навечерието на празника е днес, в навечерието на 8-ми септември.
Тържествена сесия на Общинския съвет ще има на площада в град Симитли в деня, в който Симитли е обявен за град. Това се е случило преди 50 години, на 29-ти август 1969 година с указ 828. От 1969 година града управляват Стоян Атанасовски, Борис Бачев, Спас Янчев, Павел Ангелов, инж.Димитър Падежки, Николай Атанасовски, инж.Васил Георгие. Всички те ще бъдат удостоени със званието „почетен гражданин на град Симитли“. Празничното заседание на Общинския съвет е от 18:00 часа. Веднага след това най-красивите маски и костюми на кукерите от симитлийска община ще бъдат представени в богата изложба.
Ще има и празнична програма с талантливите деца от общината. За празника по повод 50 години град Симитли ще има и спектакъл на ансамбъл „Пирин“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов