Избрани Новини

Медицински автомобил ще обслужва труднодостъпните райони в Гоцеделчевско

Закупен е от Община Гоце Делчев в рамките на трансграничен проект

Чисто нов специален автомобил, оборудван като мобилен медицински кабинет, бе предоставен от община Гоце Делчев за нуждите на МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев.
Той ще бъде използван от болницата по предназначение, включително и при провеждане на кампании за безплатни медицински прегледи в отдалечени и труднодостъпни населени места в общината и региона.
Автомобилът е фабрично нов Форд Транзит, оборудван като мобилен медицински кабинет - в медицинския отсек са монтирани кушетка, място за лекар, мобилен здравен терминал, дефибрилатор и др. Разполага с отделна климатична система за медицинския отсек. Гаранцията на автомобила е 5 години или 250 хиляди км. пробег. Закупен е от Община Гоце Делчев в рамките на изпълнение на трансграничен проект “Подобряване достъпа и качеството на здравните услуги в труднодостъпни и отдалечени населени места на трансграничния район на Община Гоце Делчев и Община Пагайо”, акроним Med4All, който община Гоце Делчев реализира в партньорство с община Пагайо, област Кавала, Република Гърция. Проектът е с европейско финансиране по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)