Избрани Новини

Започна Осмото екоучилище на Младежкия воден парламент

Образователните дейности ще се проведат в 5 последователни дни на територията на ПП "Беласица“

Осмото екоучилище на Младежкия воден парламент беше открито днес в Благоевград. От името на ръководството на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) инж. Радослав Георгиев, директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ (БДЗБР) – Благоевград, поздрави младите еколози, като им пожела успешно провеждане на обучението, много емоции и приятелства. Участниците бяха приветствани и от зам.областния управител на област Благоевград Иван Стоянов, който пожела на участниците незабравими дни в красивата планина Беласица. На събитието присъстваха директори и експерти от  структури на МОСВ в Благоевград.
Образователните дейности ще се проведат в 5 последователни дни на територията на Природен парк „Беласица“. Младите еколози ще се запознаят с водните екосистеми, с методите за наблюдение и определяне на състоянието на водните тела. Те ще изследват и водите на река Струмешница и река Луда Мара и ще оценяват антропогенното въздействие върху тях. Програмата включва още посещение на Лешнишки водопад, на екопътеките „Приятели“ и „Пътеката на мравките“, поход до хижа „Конгур“ и много други инициативи.
В тазгодишното издание на Екоучилището се включват младежи от 17 населени места у нас и делегация на френския Младежки воден парламент. Те ще бъдат подпомогнати от експертите на четирите Басейнови дирекции, РИОСВ – Благоевград, дирекция на национален парк „Рила“, дирекция на Природен парк „Беласица“ и Агенцията по водите „Артоа-Пикарди”, Франция.
Младежкият воден парламент е национална мрежа на младежки екологични клубове, която съвместно с Басейновите дирекции работи за опазването на водите и водните екосистеми и цели да мотивира младите хора за участие в инициативи на МОСВ, свързани с опазването на околната среда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)