"Българи от старо време" идват в Дупница - blagoevgrad.utre.bg

"Българи от старо време" идват в Дупница

20 август 2019, 10:20 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МДТ "Константин Кисимов"

Ще се играе на 3 септември от 19:00 ч.

МДТ "Константин Кисимов" - Велико Търново гостува във вторник, 3 септември, от 19:00 ч. в Дупница с "Българи от старо време". Оперетата е от Асен Карастоянов по едноименната повест на Любен Каравелов.
Музика - Асен Карастоянов, либрето - Коста Райнов, постановъчна версия - Марио Николов, диригент - Васил Вълчев, сценография - Лидия Къркеланова, хореография - Борислав Ангелов.
С участието на солисти, актьори, оркестър, хор и балет на Музикално-драматичен театър "К.Кисимов"
Играна, желана и приемана с възторг във всяко време „Българи от старо време” остава знак за идентичност и е романтична алтернатива на днешното ни агресивно и объркано време, която дава на зрителите от всички поколения уникален шанс за преживяване. „Младите се разиграват, а старите се подмладяват” с вечната сила на смеха, самоиронията и любовта.
Една вълнуваща история за любовта, изпълнена с познати български образи и лица, която разказва за “препятствията” между двама влюбени, устремили се към венчилото. Комичните ситуации, великолепните музикални моменти и фолклорните танци по неповторим начин допълват забавния сюжет, който в нашето забързано ежедневие ни карат да се посмеем на родните ни нрави.
Проблематиката, която третира, е вечно актуална. Разкриването на уникалната българска народопсихология, както и изграденият паралел с нашето съвремие карат зрителя да се забавлява, усмихвайки се дори и на собствените си виждания и идеи за света.
Красотата и любовта, гордостта на българина, смеха и обичта нека останат дълго в сърцата ни с българите от „старо” време!”Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета