Красота и талант се вплитат в картината, наречена "Среща“ - blagoevgrad.utre.bg

Красота и талант се вплитат в картината, наречена "Среща“

20 август 2019, 16:30 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  ИМ Разлог

 • Снимка:
  ИМ Разлог

 • Снимка:
  ИМ Разлог

 • Снимка:
  ИМ Разлог

Авторът на творбата Йордан Йорданов е преподавател в Катедра "Изобразително изкуство“ на ЮЗУ

Красота и талант се вплитат в картината, наречена ,,Среща“, на автора Йордан Йорданов, която радва жителите и гостите на Община Разлог. Идеята за създаването й се появява през 2018 г., а около нея се обединяват местни ентусиасти и музеят в града. Община Разлог също подкрепя инициативата и съдейства проектът да се реализира успешно.
Авторът на творбата е преподавател в Катедра ,,Изобразително изкуство“ на ЮЗУ ,,Неофит Рилски“, ръководител на школи по рисуване за деца в града и участник в редица пленери и изложби.
Идеята на произведението е да покаже богатството на традиционното облекло в Разложкия край - неговата красота и багри, съчетани с богата символика. Картината изобразява чистотата на любовта между двама млади. Те са облечени в носии, взаимствани от автентично облекло, което се съхранява във фонда на музея в Разлог. Всеки детайл по картината може се види и в оригинал. Това я прави уникална и така истинска, близка до хората и техните сърца.
Картината беше поставена в центъра на града, на емблематичното място ,,Двете залепени“, където са ставали срещите на млади и стари през годините. Но поради резките промени в температурните амплитуди се наложи поставянето на висококачествено копие, което само по себе си също е ценно като художествена фотография, направено от Любомир Хаджиев.
Жителите и гостите на града могат да се докоснат до оригиналната картина в Исторически музей - Разлог, където тя заема централно място в експозицията ,,Някога Мехомия – днес Разлог“. Творбата веднага грабва погледите на нашите посетители и е любимо място за снимки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета