Избрани Новини

Трето сърце затуптя в Петрич /снимки/

Това нарежда Петрич на второ място в страната по брой метални конструкции за събиране на капачки

Сдружение „Защото можем” постави трето метално сърце за събиране на капачки в Петрич. Капачките се събират за успешната национална кампания „Капачки за бъдеще”, чрез която до момента са дарени 11 кувьоза за малки общински болници в страната. Три от единадесетте в градовете Мездра, Бяла Слатина и Първомай са дарение от Сдружение „Защото можем”. Съвсем скоро ще бъде дарявана и друга спешна медицинска апаратура.
Местоположенията на трите сърца в Петрич са следните:
-    Градинката, намираща се до градския пазар, централна градска част;
-    Градинката над I ОУ „Кочо Мавродиев, кв."Дълбошница";
-    Градинската площ срещу магазин „Рай”, кв."Поляните.
До момента сдружението взе участие към две от националните кампании на „Капачки за бъдеще”. През първата година предаде 750 кг капачки, а в началото на тази година количеството беше 1019 кг. Очаква се през есенната кампания количеството да бъде над 1200 килограма.
Петрич е на второ място в цялата страна по брой метални конструкции за събиране на капачки!
"Трите сърца неслучайно са оцветени с цветовете на българския трибагреник. Те символизират чистотата и надеждата, любовта към красивата ни природа, както и благодарността към нашите деди, че имаме шанса да живеем в една от най-красивите страни в света. Както българското знаме никога не е пленявано в бой, нека така и нашия хъс за създаване на по-добър живот не се изпари! Нека заедно успеем да създадем бъдеще на нашето богатство - децата и да се научим да пазим природата ни", призовават от сдружението



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)