Избрани Новини

Край Кърналово и Петрич намериха ниви с канабис

Растенията бяха унищожени по законово определения ред

Вчера на територията на РУ - Петрич беше проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу престъпления, свързанаи с отглеждането и разпространението на наркотични вещества. В хода на операцията в местността Волого, землище на с.Кърналово, бяха намерени 58 броя зелени растения с общо тегло 87 кг, реагирали положително на канабис. В местността Гьоновица, землище на Петрич бяха намерени 293 броя зелени растения с общо тегло 439,5 кг, реагирали на канабис. След вземане на представителни проби растенията бяха унищожени по законово определения ред. По случаите са образувани досъдебни производства.
Около 15:10 ч. в с.Първомай, при спиране за проверка на лек автомобил Фолксваген Голф, полицейски служители от РУ - Петрич забелязват, че возещото се до водача лице изхвърля пликче на земята. Установено е, че пликчето съдържа суха зелено-кафява тревиста маса с тегло 9,25 г, реагирала положително на канабис. Двамата 20-годишни петричани са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
В рамките на специализирана полицейска операция по линия „наркотици“, вчера служители на РУ - Гоце Делчев извършиха проверка в дом в с.Марчево, общ. Гърмен, обитаван от 47-годишна жена. В таванско помещение служителите откриват кашон със суха зелена тревиста маса с тегло 73,9 г, реагирала на канабис. На същия адрес в шкаф е открит ситно нарязан тютюн с тегло 0,339 г. Срещу жената са образувани две досъдебни производства. Задържана е за срок до 24 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)