Бабугери наредиха дълги трапези в Черниче - blagoevgrad.utre.bg

Бабугери наредиха дълги трапези в Черниче

24 август 2019, 18:40 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Симитли

Сезонът на кукерските курбани е в пика си

Бабугерите на Каруцата събраха приятели на кукерски банкет. Или – за да е ясно за всички – кукерският банкет бе в село Черниче, информираха от Общината в Симитли. А домакините бяха бабугерите от Младежката кукерска група, ръководител на групата е Спас Тодоров, по-известен като Спасе Каруцата.
Пазителите на кукерската традиция спряха движението по улицата и подредиха дълги трапези, на които посрещнаха гости с вкусна храна и жива музика. Съвсем както приляга на село с европейски стандарти – музикалният аранжимент бе на ниво. Имаше и цигулка.
Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, заместник-кметът Юлиян Мишев, председателят на Общинския съвет Владимир Христов празнуваха с кукерите в Черниче. Кметът на селото Георги Стефанов, пръв сред равни, както и много приятели от други кукерски групи бяха на кукерския курбан в Черниче.
Сезонът на кукерските курбани е в пика си: В събота вечер празнуват:
Тази вечер: кукерски банкет - с.Крупник, местността ”Драката”, кукерски банкет - с.Полена, центъра, кукерски  банкет - с.Полето, центъра и с.Брежани, ж.к.”Миньор”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета