Избрани Новини

Над 50 са изпратените снимки в кампанията на МРРБ "Моят град е моята крепост“

Жителите на Враца, Стара Загора, Пловдив, Петрич, Монтана и Добрич са най-активни до момента

Над 50 снимки на проекти, допринасящи за модернизирането и подобряването на градската среда, са получени за 20 дни в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) в рамките на инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“. Тя започна на 4 август и е част от образователно-патриотичната кампания на регионалното министерство „Моят град е моята крепост“, която стимулира популяризиране на проектите, с които се обновяват големите общински центрове и обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътна инфраструктура.
Към момента най-активни са гражданите на Враца, Стара Загора, Пловдив, Монтана, Добрич и Петрич, от които населени места са получени най-много снимки. Преобладават кадрите на обновените паркове, площади, санирани блокове, както и реновирани училища и детски градини.
Идеята е гражданите да покажат с фотоси как се развиват градовете с инвестициите по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., както и с предходните проекти, реализирани по ръководените от МРРБ европрограми.  Така всеки има възможност да подкрепи родния си град, като покаже обновени паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, училища, жилищни и обществени сгради, спортни площадки и центрове, рехабилитирани пътища, културни и туристически обекти, реновирани здравни заведения, обществен транспорт и внедрени интелигентни решения за управление на населените места.
Инициативата продължава до 30 септември. Снимките за участие в конкурса се изпращат на имейлpress@mrrb.government.bg.
Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени в календар за 2020 г., предвидени са и атрактивни награди.  Задължително е при изпращането им да бъдат посочени име и адрес на автора, телефон, възраст, както и описание на мястото, където е направена снимката и мнение защо този обект ви впечатлява.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)