Избрани Новини

Днес е Световен ден на кучето

Почерпете и разходете верния си приятел

Днес отбелязваме Световния ден на кучето. Този празник води началото си от САЩ, където за пръв път се чества преди десетина години.
По случай Деня на кучето в много страни се организират различни инициативи за малки и големи, чиято цел е да насърчат хората да бъдат грижовни не само към собствените си кучета, но и към останалите, които срещат в парк или на път за работа.
Кучето се превръща в неизменен спътник на човека още от дълбока древност. През всички тези години кучетата се доказват като телохранители, пазители на дома и семейното имущество. Най-верните ни приятели помагат на незрящи хора, намират загубили се туристи в планината и търсят наркотици в тайници. Те са и дясната ръка на ловците.
Кучетата са прекрасни терапевти. Тяхното присъствие е способно да извади хора от състояние на много тежка депресия.
Кучето не изневерява. Обича ли те, остава вярно за цял живот.
Любовта и предаността на кучетата няма граници и доказателство за това е случаят с легендарното куче Хачико от породата акита ину, което продължава да чака своя собственик на гара Шибуя в Япония в продължение на девет години след неговата смърт. В памет на Хачико е издигнат паметник, символизиращ любов и вярност.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)