Избрани Новини

Сладка победа за "Пирин"

Орлетата спечелиха с 2:0

ФК Пирин постигна сладка и първа победа у дома срещу Спартак Плевен. Орлетата доминираха през целия двубой и рядко оставяха шансове за гостите. Зелените с наложиха с 2:0, като пропуснаха доста по-изразителна победа.
Мачът започна с териториално и игрово превъзходство за домакините, като бразилецът Габриел и Златинов постоянно тормозеха отбраната на плевенчани. Именно Габриел нанесе първият удар във вратата на гостите, засичайки точно подаване от Динов.
В 37-та минута Руслан Иванов стреля опасно, а ръката помогна на защитник на Спартак, който отби топката в корнер. Главният рефер на срещата Кузманов, който дебютира днес в професионалния футбол, не се поколеба и отсъди дузпа, която бе клинично реализирана от Златинов.
Зелените бързо успокоиха мача в 50-та минута, когато след статично положение Бастунов бе най-находчив и довкара избита от вратаря на гостите топка за 2:0.
До края на мача Благов направи два сериозни пропуска след отлични контраатаки, като негов удар бе избит от голлинията в 67-та минута.
Пиринци се поздравиха със заслужени три точки и вече имат общо седем, заздравявайки позиция в средата на таблицата на Втора лига.
Следващият мач е идващата събота, а орлетата гостуват на Черноморец Балчик .



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов