Избрани Новини

Първият иновативен клуб по програмиране за деца в Благоевград търси малки програмисти

До момента повече от 70 деца са успяли да направят своите първи стъпки

MindHub е първото в България иновативно училище по програмиране за деца и юноши. В MindHub учениците развиват логическото и аналитичното си мислене, изучавайки фундаменти в програмирането. Чрез създаване и представяне на своите проекти, игри и анимации, програмирайки поведението на роботи, в малки групи и чрез игра, децата се социализират, придобиват допълнителни социални умения и качества.
MindHub - Благоевград отвори врати за първи път през октомври 2018 година и до момента повече от 70 деца са успяли да направят своите първи стъпки в необятния свят на програмирането. В обучението се залага на авторска иновативна програма, специално сегментирана и съобразена с годините и нуждите на учащите. Интересът е огромен и ще продължава да расте, защото се дава възможност на родителите да подготвят децата си за професиите на бъдещето.
Скоро стартира учебната година в MindHub-Благоевград, а това означава, че е време за безплатни демо уроци по програмиране. През целия месец септември в залата в Благоевград всяко дете между 6 и 11 години може да:
- направи своите първи стъпки в програмирането;
- се запознае с интерактивни методи на обучение чрез игри;
- програмира роботи, създава игри и виртуални светове!
Записването е на: https://bit.ly/341I7Hx
От учебната 2019/2020 година MindHub започва сътрудничество с Telerik Academy School - най-голямата безплатна ИТ инициатива за ученици в България, която от 2010 година насам провежда обучения за деца и младежи по програмиране и дигитални науки. Използвайки част от програмите и материалите на Училищна Телерик Академия, от септември месе, MindHub ще организира обучения и за ученици между 12 и 15 години с цел през 2021 г. да добавят и възрастова група до 18 години. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов