Сдружение от Петрич реши проблема с апаратурата на родилното отделение в града - blagoevgrad.utre.bg

Сдружение от Петрич реши проблема с апаратурата на родилното отделение в града

30 август 2019, 16:30 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Сдружение "Защото можем"

Поръча пет важи апарата

Сдружение "Защото можем" от Петрич поръча жизнено важна апаратура за Родилното отделение в местната болница. Неправителствената орнизация направи проучване от какво се нуждае отделението и се установила липсата на важни апарата. Ето защо към момента са поръчани:

Фетален монитор, чрез който се следят тоновете и движенията на бебетата. Също така, чрез него се определя интервала на контракциите. Поръчаният от нас фетален монитор има възможност да следи показателите на близнаци.
Инфузионна помпа, която служи за продължително и прецизно вливане на малки количества инфузионен разтвор, като определя дозата според килограмите на бебето. Тази помпа има възможност да обслужва две новородени по едно и също време.
Реанимационната маса за новородени е изключително полезна тъй като създава среда близка до познатата на новороденото – утробата на майката. Също така следи неговите температура и тегло. Масата, с която разполагат в отделението е изключително стара и не разполага с никакви функции. Затова решихме да я подменим.
Транспортен кувьоз е много важна апаратура, с която би трябвало да разполага всяко родилно отделение. Чрез него безопасно се транспортират високо рискови новородени към по-висока степен неонатологични отделения в страната. Кувьозът, с който разполага отделението в Петрич към момента не е в изправност и няма как да бъде поправен.
Светодоидна операционна лампа, тъй като в момента операциите се правят под старата лампа, на която работи само едното осветително тяло и се налага да поставят допълнително осветителни уреди.

Сдружението апелира всеки, който има финансова възможност и желание, да дари още апаратура за родилното отделение, за липсата на два климатика, които ще обслужват целогодишно пациентките в операционната зала и родилната зала. За целта може да се свържат с организаторите или да отидат на място в отделението.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета