Избрани Новини

До месец започва изграждането на зелени пояси в Благоевград

Зелени зони ще бъдат изградени в централната градска част и в кварталите

До един месец ще започне изграждането на зелени пояси по основните пътни артерии в Благоевград.
Първият в историята на общината ландшафтен проект вече е одобрен от Експертен съвет по устройство на територията, като в момента се подбира и самата растителност. Той е частичен и предстои да бъде надграждан.
Зелени зони ще бъдат изградени в централната градска част и в кварталите в града. Ще бъде засадена дървесна и храстовидна растителност от иглолистни и широколистни видове.
През първия етап ще бъдат обхванати участъци от ключови улици и булеварди. Това са бул. „Св.св. Кирил и Методий“, ул.„Иван Михайлов“, бул.„Васил Левски“, бул.„Джеймс Баучер“, „14-ти полк“, ул."Симеон Радев“, бул.„Пейо Яворов“, бул.„Св. Димитър Солунски“, ул.„Славянска“, бул.„Ал. Стамболийски“.
Ще бъдат озеленени площи при изхода за София, при Стария гробищен парк и бул.„Св. Димитър Солунски“ и бул.„Пейо Яворов“ (изхода към Банско).
С изграждането на допълнителни зелени пространства ще бъдат редуцирани вредните емисии, а Благоевград ще се превърне в още по-приветливо място.
За да бъдат намалени нивата на замърсяване, тази година бяха подменени  и автобусите от градския транспорт. Новите превозни средства отговарят на екологичен стандарт евро 5.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов