Избрани Новини

ЦИК определи състава на Общинската избирателна комисия в Кюстендил

Председател е Венцеслав Благоев Механджийски

С Решение №885- МИ от вчера ЦИК назначи Общинска избирателна комисия в община Кюстендил, област Кюстендил, за изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.
В Централната избирателна комисия бе постъпило писмо с вх. № МИ-06-215/136 от 23 август 2019 г. от кмета на община Кюстендил, област Кюстендил, с предложение за състав на Общинската избирателна комисия в общината.
Представени са всички изискуеми документи по чл. 75, ал. 6 във връзка с ал. 3, 4 и 5, чл. 80 и чл. 81 във връзка с чл. 66 от Изборния кодекс и Решения № 600-МИ от 09.08.2019 г. и № 603-МИ от 12.08.2019 г. на ЦИК.
Консултациите са проведени при спазване на изискванията на чл. 76 ИК. В консултациите са участвали представители на парламентарно представените партии и коалиции съгласно Решение № 600-МИ от 09.08.2019 г. на ЦИК. На консултациите е присъствал представител на коалиция „Реформаторски блок“. Коалиция „Демократична България – Обединение“ е представила допълнително предложение след приключване на консултациите. Протоколът от проведените консултации на 20.08.2019 г. е подписан без особени мнения и възражения.
Нe е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава на Общинската избирателна комисия в община Кюстендил.
Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 75, ал. 11 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия реши да назначи Общинска избирателна комисия в община Кюстендил, област Кюстендил, в състав от 13 членове, както следва: председател Венцеслав Благоев Механджийски, зам.председатели Силвия Йорданова Петрова и Александра Колева,
секретар Тодорка Петкова Илиева-Скрипкина и членове Евелина Стефанова Нешева, Светослава Георгиева Радославова, Таня Каменова Атанасова-Здравкова, Цветанка Емилова Харалампиева,
Николай Владимиров Шейтанов, Валери Евтимов Тотевски, Бойко Мирчов Врански, Албена Станкова Достина и Румяна Иванова Сергиева-Димитрова.
Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 7 септември 2019 г.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов