Над 100 души гасиха пожар в Огражден планина - blagoevgrad.utre.bg

Над 100 души гасиха пожар в Огражден планина

31 август 2019, 20:13 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ЮЗДП, архив

  • Снимка:
    ЮЗДП, архив

  • Снимка:
    ЮЗДП, архив

Пожарът възникнал между селата Чуричене и Долна Рибница

Над 100 служители от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие по поречието на Струма със специализирани противопожарни автомобили участваха в потушаването на голям пожар в Огражден планина. Пожарът между селата Чуричене и Долна Рибница, в района на „ДГС Първомай”, е възникнал в следобедните часове вчера. Мобилизираните на място горски служители, съвместно с екипи на пожарната служба, успяват да овладеят стихията, но заради силния вятър и високите температури огънят отново се разгаря.

По първоначална информация, приблизително 60 дка иглолистна борова гора и 600 дка площи с дъб, келяв габър, тревна растителност и храсти са изгорели в огнената стихия. Екипи на ЮЗДП остават на място, за да наблюдават пожарът да не се възобнови отново.

Ръководството на ЮЗДП благодари на доброволците и на кметовете на община Петрич и близките села за съдействието при потушаване на пожара. В екстремална ситуация на високи температури и вятър рискът от запалвания е изключително голям. За пореден път призовават гражданите за повишено внимание при боравене с огън в близост до горски територии.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета