Избрани Новини

15 пожара гасиха в областта, спасиха 54 дка борова гора и 700 дка посеви

Животът

01-09-2019, 11:15

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

9 сгради са били застрашени от пламъци заради горящ двор в Свищов

15 пожара са лумнали във Великотърновска област само за денонощие, съобщиха от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Снощи в 18:41 часа в Оперативен център Велико Търново е получен сигнал за пожар в иглолистна гора в с. Кесарево, местност „Романа“. Огънят е унищожил 10 дка, седмина пожарникари спасили останалите 54  дка от общинската гора. Причините за инцидента са в процес на установяване.

200 дка посеви са спасени от унищожаване след запалване на сухи треви в полскотръмбешкото с. Раданово. Пожарът лумнал минути след 13 ч. вчера. Също човешка небрежност е причина за пожар в двор в Свищов на ул. „Вежен”, който застрашил 9 сгради. За щастие, огнеборците потушили пламъците. Щетите са само бяла и черна техника.

В горнооряховското с. Драганово техническа неизправност запалила лека кола. Бързата намеса на пожарникарите спасила от опожаряване 500 дка царевичен блок. Леката кола е изгоряла напълно.

Баща и дъщеря пък предизвикали пожар тази сутрин в павликенското село Михалци, докато разфасовали шлосерна машина в дома си.Около 7,50 часа  двамата се опитали да отделят машината от метален плот, върху който била закрепена. При рязането с ъглошлайф обаче изхвръкнали искри, които подпалили сухи треви. Огънят бързо се разпрострял и пламъците обхванали стопанската постройка в двора. Стопаните се опитали да потушат огнената стихия, но след като не успели, подали сигнал на телефон 112. На място незабавно пристигнали огнеборци от Павликени, които изгасили пожара като спасили къщата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов