От 2 септември започва изплащането на еднократната помощ от 300 лв. - blagoevgrad.utre.bg

От 2 септември започва изплащането на еднократната помощ от 300 лв.

01 септември 2019, 16:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ДФ "Земеделие"

То ще става по утвърден график, съгласуван с кметовете на населените места

От понеделник, 2 септември 2019 г., започва изплащането на еднократната помощ от 300 лв. на стопанство в 21 области в страната. То ще става по утвърден график, съгласуван с кметовете на населените места за часовете и мястото на получаване на обезщетенията, информират от БАБХ.
Областите, в които ще стартира изплащането са: Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София град, София област, Търговище, Шумен и Хасково. В някой от общините  в тези области изплащането ще продължи в дните и след 2 септември. В областите Благоевград, Бургас, Габрово, Сливен, Стара Загора и Ямбол изплащането на средствата ще започне след 2 септември. Плащания няма да се извършват единствено в област Кърджали, тъй като там няма подадени заявления за обезщетения.
Право на обезщетение имат стопаните с до 5 броя прасета за угояване, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните си стопанства.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета