Институции обсъждат разчистването на пространството около моста на АМ "Струма“ - blagoevgrad.utre.bg

Институции обсъждат разчистването на пространството около моста на АМ "Струма“

02 септември 2019, 14:06 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    БНР, архив

Заместник-министър Нанков участва в срещата в Кюстендил

Днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков  участва в среща на институциите, отговорни за разчистване на пространството около моста при 62-ри км на АМ „Струма“. Тя се провежда от 14.00 часа в сградата на областна администрация Кюстендил.
В срещата участват също председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, областният управител на област Кюстендил Виктор Янев, кметът на община Дупница Методи Чимев, директорът на РИОСВ-Перник Пламен Ангелов и др.
На 23 август АПИ разчисти незаконно струпаните отпадъци под моста при 62-ри километър на автомагистралата. От терена, собственост на пътната агенция - проектното съоръжение плюс два метра встрани от него, бяха премахнати всички неправомерно натрупани материали от собственика на цеха за преработка и изкупуване на вторични суровини. Остава обаче огромното количество отпадъци, натрупани на общинския терен, който граничи с този на АПИ, а с това и опасността отново към обхвата на магистралата те да се пренесат нерегламентирано.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета