Избрани Новини

Книга и изложба поставиха начало на празниците на разложкото читалище (снимки)

Концерт на 11-ти септември ще ознаменува честването

Вчера 3-ти септември, бе представена книгата "Читалището в Разлог - исторически бележки". Събитието постави началото на тържествените мероприятия, посветени на 110 годишния юбилей на Народно Читалище "15 септември 1903- 1909 г.".

Книгата бе представена от проф. Албена Георгиева от Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, като редактор на книгата, д-р Георги Тренчев – съавтор и Атанас Орозов – член на настоятелсвото и председател на читалището. Екипът, работил върху създаването на книгата разказа за раждането на идеята, творческият процес по подготовка, редактирането и издаването.

След представянето на книгата, беше открита изложба "Архивите говорят...", в която са събрани и показани снимки, архивни видео записи, документи, костюми и музикални инструменти. Изложбата разказва за голяма част от дейностите, който са се развивали в читалището в миналото и възкресява много събития и хора. Изложбата ще бъде открита за посетители до 12-ти септември.

На събитието присъстваха председателя на общинския съвет д-р Мария Копанарова, доц. Георги Гаров, ръководител катедра "Хореография" и проф. Николай Цветков- преподавател в катедра "Хореография" в ЮЗУ "Неофит Рилски", общественици, жители и гости на града.

Община Разлог усилено подкрепя дейността на читалището, където повече от век, самодейци се грижат за духа и културата на населението. На 11-ти септември (сряда) в големия салон на читалището ще се състои юбилеен концерт-спектакъл "110 години читалищно дело в Разлог".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов