"Българи от старо време“ открива новия творчески сезон в Сандански /снимки/ - blagoevgrad.utre.bg

"Българи от старо време“ открива новия творчески сезон в Сандански /снимки/

05 септември 2019, 12:00 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  МДТ В.Търново

 • Снимка:
  МДТ В.Търново

 • Снимка:
  МДТ В.Търново

 • Снимка:
  МДТ В.Търново

 • Снимка:
  МДТ В.Търново

 • Снимка:
  МДТ В.Търново

Оперетата е от 19:30 ч. в Летния театър

Оперетата на Музикално-драматичния театър във Велико Търново „Българи от старо време“ открива новия творчески сезон в Сандански днес от 19:30 ч. в Летния театър.
Играна, желана и приемана с възторг във всяко време, „Българи от старо време” остава знак за идентичност и е романтична алтернатива на днешното ни агресивно и объркано време, която дава на зрителите от всички поколения уникален шанс за преживяване. „Младите се разиграват, а старите се подмладяват” с вечната сила на смеха, самоиронията и любовта.
Една вълнуваща история за любовта, изпълнена с познати български образи и лица, която разказва за “препятствията” между двама влюбени, устремили се към венчилото. Комичните ситуации, великолепните музикални моменти и фолклорните танци по неповторим начин допълват забавния  сюжет, който в нашето забързано ежедневие ни карат да се посмеем на родните ни нрави.
Проблематиката, която третира, е вечно актуална. Разкриването на уникалната българска народопсихология, както и изградения паралел с нашето съвремие, карат зрителя да се забавлява, усмихвайки се дори и на собствените си виждания и идеи за света.
Красотата и любовта, гордостта на българина, смеха и обичта нека останат дълго в сърцата ни с българите от „старо” време!”
Оперетата е от Асен Карастоянов по едноименната повест на Любен Каравелов, музика Асен Карастоянов, либрето Коста Райнов, постановъчна версия Марио Николов, диригент Васил Вълчeв, сценография Лидия Къркеланова, хореография Борислав Ангелов.
С участието на солисти, актьори, оркестър, хор и балет на Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“ - Велико Търново.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета