Избрани Новини

МВР подкрепя децата на загинали и пострадали служители

Тази година 94 деца получават по 700 лева за първия учебен ден

По традиция Министерството на вътрешните работи оказва финансова подкрепа на децата на загинали и пострадали служители за първия учебен ден. Средствата са заделени от сметката на Националната  благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи.

С помощта на хората, които засвидетелстват своята подкрепа с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си, всяко едно от 94-те деца получи сумата от 700 лева за първия учебен ден.

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на A1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)