Избрани Новини

Илия Луков с видеоклип за терзиите по Фен Фолк ТВ

Музиката на "Седнали са терзии“ е на самия певец

В ефира на Фен Фолк ТВ премиера на 5 септември направи новият видеоклип на Илия Луков – „Седнали са терзии на чешмата да шият“.
„Обичам да пея тази песен, защото в нея се възпява един древен занаят, широко разпространен по нашите земи. Терзиите са майсторите на българските носии, с характерните нашенски шевици, в които са вплетени красота, изящество, мъдрост, любов“, споделя обичаният изпълнител.
„По време на Възраждането в бунтовна Копривщица шивашкият еснаф открива училище за девойки. Когато повикали председателя на еснафа в Конака и попитали защо създава училище за девойки, той отговорил: „Тези девойчета са утрешни майки и трябва да са образовани, за да възпитават децата си и да ги правят човеци”, разказва историята на песента Илия Луков.
Музиката на „Седнали са терзии“ е на самия Илия Луков, а аранжиментът е на Емил Янев. В клипа участие взема и танцова формация „Мездра“ с ръководител Мирослав Аспарухов. Видеото е дело на Стефан Геков и Камен Господинов. Продуцент е Продуцентска къща „Пирина”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов