Избрани Новини

В Благоевград ще градят интерактивен младежки образователен център

Идеята е той да бъде ситуиран в парк “Македония“

Община Благоевград ще кандидатства с проектно предложение пред Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г. за изграждане на Съвременен младежки образователен център.
Идеята е той бъде ситуиран в парк “Македония“, а целта е да бъдат осигурени нови възможности за развитие на образователните и спортни умения при младите хора.
В новия център ще бъдат обособени различни по функционалност зони и помещения - мултифункционално игрище, с възможност за занимания по волейбол, баскетбол, шах и др. Ще бъде изградена и атракцион – стена за катерене. Младежкият център ще разполага с библиотека, зали за провеждане на конференции, кръгли маси и форуми, както и със зони за хранене и леглова база. В зоната на парка ще има и уреди за фитнес на открито.
В Центъра ще бъде осигурен и достъп за хора в неравностойно положение.
Изборът на място за изграждане на младежкия образователен център не е случаен. След обособяването му парк „Македония“ се превърна в място, на което се организират фестивали, концерти, което от своя страна обединява хиляди млади хора.
Мисията на центъра е да подпомага личностното развитие на младежите чрез участието им в образователни програми и в общественополезни дейности.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)