Избрани Новини

В Разлог почетоха Съединението /снимки/

Присъства д-р Емил Тончев – народен представител в 44-то Народно събрание

Днес общественици и граждани начело с кмета на Община Разлог инж.Красимир Герчев участваха в тържествена церемония по повод 134-та годишнина от обединението на Княжество България с Източна Румелия. По случай празника, точно в 11:30 часа на централния площад в Разлог, под звуците на духова музика, венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха инж.Красимир Герчев - кмет на Община Разлог, д-р Мария Копанарова - председател на Общинския съвет, д-р Емил Тончев – народен представител в 44-то Народно събрание, Историческия музей, Народно читалище "15 септември 1903-1909 г.", представители на политически партии и организации, както и признателни граждани. Организатори на мероприятието са Община Разлог и Историческия музей.

Със слово по случай празника към присъстващите се обърна директорът на Историческия музей  Христина Манова. „Чрез Съединението българинът доказва, че когато има кауза, е способен да се обедини около нея, да мобилизира всичките си граждански сили и да докаже пред целият свят, че е достоен за уважение и възхищение.”

Поклон пред смелостта и подвига на онези наши предци, чието родолюбие и гражданска доблест ни дават днес правото да се наричаме с гордото име българи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов